• Vyhľadávač

  • O stránke

    Táto stránka vám prináša informáce, ktoré sú pre vás dôležité....


  • Kategórie

  • Chodíte na preventívnu lekársku prehliadku?

  • Kalendár

    marec 2012
    Po Ut St Št Pi So Ne
    « feb   apr »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Najnovšie

  • Meta


Medzi najlepšie kuchárske knihy sveta patrí podľa GOURMAND International slovenská kniha MENU z edície Kuchárska elita! Certifikát Best in the World v regióne východnej Európy prevzali 13. marca vydavatelia na Gourmand World Cookbook Awards v Paríži, v predvečer svetového veľtrhu kuchárskych kníh Paris Cookbook Fair.

Do súťaže boli prihlásené tisícky kníh zo 162 krajín sveta, z nich bolo vybraných 283 finalistov zo 72 krajín sveta. V každej kategórii boli 4 finalisti, z ktorých mali vraj organizátori problém vybrať. Slovenská kniha sa umiestnila na 3. mieste. Prezident súťaže Edouard Cointreau (okrem iného majiteľ likéru Cointreau, koňakov Frape a Remy Martin) na margo finalistov poznamenal: „Je to ako keď máte štyri deti a musíte si vybrať, ktoré máte najradšej.“

Z regiónu východnej Európy súťažilo niekoľko desiatok kníh, silné zastúpenie mali Poliaci, Maďari, Rusi, kvalitné knihy predstavili aj Estónci. „Je pre nás nesmierna česť obstáť v takejto konkurencii,“ povedal Ján Kramár, konateľ vydavateľstva Direct press a dodal: „Cena patrí predovšetkým tým, ktorí sa na jej vzniku podieľali – slovenskej kuchárskej špičke od A po Z, čo v našom prípade znamená od Artza až po Žídeka. Ich diela ešte zhodnotili excelentné fotografie Luca Biscontiho a kvalitná tlač.“

Kuchárska elita – Menu

Kniha 16 šéfkuchárov našich najznámejších reštaurácií prináša 57 moderných receptov ako inšpiráciu pre profesionálov, nadšených gurmánov a zberateľov kuchárskych kníh. Studené či teplé predjedlo, polievku, hlavné jedlo mäsité či bezmäsité, dezert – to všetko môžete s noblesou podávať ako jednotlivý chod alebo slávnostné menu. Kniha je druhou v poradí z edície Kuchárska elita; prvou sú Dezerty v podaní 32 šéfkuchárov Slovenska. Tretia kniha edície, reflektujúca nový zaujímavý gastronomický trend je v štádiu príprav a na trhu bude v lete 2012.


Leave a Reply


*