Jahodové nanuky s kúskami čokolády
Na 6 nanukov potrebujeme: 200 g ricotty, 3 tyčinky ORION Jahody v čokoláde, 2 lyžice krupicového cukru, 200 ml smotany na šľahanie
Postup: Do misy vložíme ricottu, cukor a tekutú smotanu. Medzi prstami pomrvíme jeden a pol tyčinky Jahody v čokoláde a pridáme ju k základu. Do ruky vezmeme šľahač a zmes len krátko rozmiešame na najvyšších otáčkach – získame nanukovú náplň, ktorá bude sfarbená ľahko doružova. Zvyšok tyčiniek nakrájame na malé kúsky. Na dno formičiek nasypeme vždy pár kúskov pokrájaných tyčiniek, zalejeme krémovou náplňou a vložíme do mrazničky minimálne na dve hodiny.
Citrusová dreň s čokoládou
Na 4 nanuky potrebujeme: 2 pomaranče, 2 tyčinky ORION Pomaranče v čokoláde, 100 ml vody, 1 grep, 2 lyžice cukru
Postup: Pomaranče olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a letmým trením zbavíme kôstok. Mesiačiky vložíme do hlbšej misky, prilejeme šťavu z jedného grepu, vodu a pomaranče a ponorným mixérom celú zmes rozšľaháme na kašu. Pridáme cukor a tyčinky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Náplň ešte raz premiešame, prelejeme do formičiek a vložíme do mrazničky asi na 2 hodiny.
Tipy a triky
- Nanuky sú skvelé i s čokoládovou polevou. Nie je to nič zložité – zohrejeme čokoládu alebo čokoládovú tyčinku (vynikajúce sú ORION Ledové Kaštany) a zmrznutý nanuk do nej nakrátko ponoríme, necháme odkvapkať a nanuk je hotový.
- Na to, aby boli nanuky veselšie existuje množstvo fígľov. Tým najjednoduchším je pridať do zmesi rozmixované farebné ovocie. Na druhej strane je možné trochu si pomôcť potravinárskymi farbami – ale pozor, vždy stačí len kvapka.
- Formičky na nanuky zoženieme bežne v domácich potrebách (cena od 2 €), no môžeme využiť aj „čo dom dá“. Na domáce nanuky nám poslúžia i menšie tégliky od jogurtov, alobal a malé drievka. Dôkladne umyté tégliky naplníme nanukovou zmesou, zakryjeme ich dvojitou vrstvou alobalu a v mieste, kam zabodneme drievko, si nožom pripravíme menší otvor.
- Deti určite poteší i nanuk s obrázkom. Ako na to? Pripravíme si farebné pevnejšie ovocie (mango, broskyňa, ananás) a odkrojíme z neho plátok so šírkou 1,5 mm. Z pripraveného plátku vykrojíme ľubovoľný tvar (môžeme použiť vianočné vykrajovačky). Následne Hviezdičku, srdiečko alebo napríklad malé krúžky pritlačíme na vnútornú stenu formičky (téglika) a opatrne ju naplníme.
Strana: 1 2