Tip na Valentínsky koláč – Update1 fánky

Tip na Valentínsky koláč – Update1 fánky

Suroviny: 75 g hladkej múky, 75 g U1 Master Mixu, 10 g prášku do pečiva, 1 PL smotany, 1 žĺtok, 1 menšie vajce, štipka soli, U1 Family Jam-marhuľový alebo slivkový

Príprava: Zo základných surovín si pripravíme cesto, necháme cca 30 min. odležať a následne vyvaľkáme. Narežeme z neho kosoštvorce (cca 10 ks), ktoré v strede nakrojíme tak, aby sme jeden roh mohli prevliecť cez stred. Takto vzniknú srdcovité útvary, ktoré budeme vysmážať do zlatista vo väčšom množstve oleja. Podávame s džemom.

Rady: Používajte kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom, keďže je prirodzenou súčasťou vína. Jeho použitie spôsobuje prirodzené nakypenie cesta bez fosfátov. Kypriaci prášok s vínnym kameňom rozmiešajte v múke a pridajte do cesta. K rozpálenému oleju pridajte i kúsky načistenej mrkvy, ktorá zabráni prepaľovaniu oleja a odstráni z fánok typickú vysmážanú arómu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.