Upečte si s nami jogurtovo-jahodové kocky

Jogurtovo-jahodove kocky - www.modernysvet.skPrísady:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 160 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 200 g polohrubej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:

  • 350 g čerstvých jahôd
  • 850 g smotanového jogurtu jahodového
  • 2 balíčky Želatínového stužovača Dr.Oetker
  • 200 ml vody

 Na polevu:

  • 1 balíček červeného Tortového želé Dr.Oetker
  • 2 PL cukru
  • 250 ml vody

 Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.

 

  1. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.

 

Elektrická rúra:                    190 °C

Teplovzdušná rúra:             170 °C

Plynová rúra:           stupeň 3–4

Doba pečenia: asi 15 minút

Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.

 

  1. Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.

 

  1. Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.