Recepty od Hamé – Piškótová roláda s jahodovým džemom

Piškotova rolada

 

Potrebujeme: 3 vajcia, 80 g krupicového cukru, 100 g hladkej múky, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry, 150 g jahodového džemu Extra Jam Jahoda

Žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Bielka vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a ľahko vmiešame preosiatu múku.

Hmotu rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 8 minút. Po upečení hmotu zložíme z plechu a opatrne odtrhneme papier. Potrieme džemom, stočíme do rolády a necháme asi hodinu odležať. Potom nakrájame na plátky, ozdobíme ju šľahačkou a jahodami.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.