Ako pripraviť Paštétové taštičky s mangovým šalátom

Paštétové tašticky s mangovy šalátomSuroviny (16 kusov): 2 x Májka v skle (po 160 g), 3 vajcia, čerstvo namleté korenie podľa chuti, štipka strúhaného muškátového orieška, 2 polievkové lyžice brandy (nemusí byť), sekané mandle, prípadne rascu alebo sezamové semienko, 600 g balenie rozvalkaného lístkového cesta, 1 balenie brusníc Hamé v skle.

Postup

1. Každé lístkové cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých dielov.

2. Paštétu zmiešajte s dvoma rozšľahanými vajcami, korením a brandy.

3. Na každý diel cesta položte kúsok paštéty.

4. Okraje cesta prehnite k sebe do tvaru trojuholníka a pevne pritlačte. Potrite rozšľahaným vajcom, posypte mandľami (rascou, prípadne sezamom) a upečte dozlatista.

Šalát

Suroviny (4 osoby): 200 g čerstvého baby špenátu, zväzok reďkoviek, 1 mango,

100g syra parmazánského typu, čerstvá pažítka podľa chuti

Baby špenát umyte, u väčších listov utrhnite stopku a blanky lístkov. Špenát nechajte zoschnúť, nekrájajte. Reďkovky umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Mango olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Syr nastrúhajte na dlhé úzke pruhy škrabkou na zemiaky. Všetko zmiešajte.

Medovo-horčicová zálievka

Suroviny (4 osoby): 4 polievkové lyžice dijonskej horčice, 2 polievkové lyžice medu, 80 ml citrónovej šťavy, 250 ml oleja, 1 čajová lyžička soli

–          Všetky ingrediencie zamiešajte a vzniknutou zmesou prelejte pred podávaním šalát.

–          Pred podávaním pridajte dresing a posypte nasekanou pažítkou.

–          Ozdobte brusnicami a čerstvými bylinkami, podávajte s čerstvo pripraveným šalátom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.