Suroviny (16 kusov): 2 x Májka v skle (po 160 g), 3 vajcia, čerstvo namleté korenie podľa chuti, štipka strúhaného muškátového orieška, 2 polievkové lyžice brandy (nemusí byť), sekané mandle, prípadne rascu alebo sezamové semienko, 600 g balenie rozvalkaného lístkového cesta, 1 balenie brusníc Hamé v skle.
Postup
1. Každé lístkové cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých dielov.
2. Paštétu zmiešajte s dvoma rozšľahanými vajcami, korením a brandy.
3. Na každý diel cesta položte kúsok paštéty.
4. Okraje cesta prehnite k sebe do tvaru trojuholníka a pevne pritlačte. Potrite rozšľahaným vajcom, posypte mandľami (rascou, prípadne sezamom) a upečte dozlatista.
Šalát
Suroviny (4 osoby): 200 g čerstvého baby špenátu, zväzok reďkoviek, 1 mango,
100g syra parmazánského typu, čerstvá pažítka podľa chuti
Baby špenát umyte, u väčších listov utrhnite stopku a blanky lístkov. Špenát nechajte zoschnúť, nekrájajte. Reďkovky umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Mango olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Syr nastrúhajte na dlhé úzke pruhy škrabkou na zemiaky. Všetko zmiešajte.
Medovo-horčicová zálievka
Suroviny (4 osoby): 4 polievkové lyžice dijonskej horčice, 2 polievkové lyžice medu, 80 ml citrónovej šťavy, 250 ml oleja, 1 čajová lyžička soli
– Všetky ingrediencie zamiešajte a vzniknutou zmesou prelejte pred podávaním šalát.
– Pred podávaním pridajte dresing a posypte nasekanou pažítkou.
– Ozdobte brusnicami a čerstvými bylinkami, podávajte s čerstvo pripraveným šalátom.