Pečieme na Vianoce: Marcipánové toliare

Marcipanove toliareDoba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 10 minút

Vystačí na: asi 100 kusov

Prísady:

Na cesto:

  • 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
  • 350 g hladkej múky
  • na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • ½ KL Arómy mandľovej Dr.Oetker
  • 150 g kyslej smotany
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na ozdobu:

  • 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
  • 250 g vlašských orechov

Ešte potrebujeme:

  • 3 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (Ø 3 cm).
  2. Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
  3. Valčeky ostrým nožom nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                  200 °C

Teplovzdušná rúra:          180 °C

Plynová rúra:                      stupeň 4

 

Doba pečenia: asi 10 minút

 

  1. Toliare necháme vychladnúť.

TIP: Vlašské orechy môžeme nahradiť iným druhom orieškov.

V dobre uzavretej nádobe môžeme toliare uchovávať 3 týždne.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.