Skvelé recepty na Silvestra od Hamé

Bloody mary_shutterstockBloody Mary

Ingrediencie: 0,04 dl vodky, 1 dl paradajkovej šťavy Otma, 15 ml citrónovej šťavy, worcesterská omáčka, Tabasco, štipka čierneho korenia, štipka soli, stonku zeleru, alebo plátok citróna

Postup: Do šejkera vložte niekoľko kociek ľadu a všetky suroviny okrem stonky zeleru. Dôkladne premiešajte a potom sceďte do pohára naplneného drveným ľadom. Ozdobte stonkou zeleru.

Paštétová nátierka_shutterstockRecept na paštétovú nátierku

Ingrediencie: 150 g paštéty Májka, 30 g masla, 1 lyžička horčice, 2-3 sterilizované sladkokyslé uhorky, 1 menšia cibuľa, 1 žervé, 1 paprika, 1 paradajka, soľ, korenie

Postup: Májku vyklopíme do misy a vareškou vymiešame so zmäknutým maslom a trochou horčice. Olúpeme a nakrájame menšiu cibuľu, môže to byt aj šalotka, ktorá má jemnejšiu chuť. Potom rozkrájame na drobné kocky aj sterilizované sladkokyslé uhorky a oboje pridáme do paštéty. Do misky vyklopíme žervé a zmes dobre premiešame. Následne podľa potreby dochutíme soľou a korením. Nátierku natierame na plátky čerstvého pečiva, môže byť biele aj celozrnné. Jednotlivé porcie ešte dozdobíme plátkami uhoriek, na kolieska nakrájanou cibuľkou a paradajkou, prípadne aj čerstvou červenou alebo bielu paprikou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.