Recepty na Veľkú noc

Nevsedna velkonocna tlacenkaNevšedná veľkonočná tlačenka

Doba prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: 1 tlačenku
Prísady:

1 balíček Surimi tyčiniek

3 mrkvy

1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker

4 PL vody

300 ml majonézy

100 ml smotany na šľahanie

1 zarovnaná KL soli

štipka korenia

šťava z 1/2 citróna

180 g sterilizovaného hrášku (bez nálevu)
Ešte potrebujeme:

formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)

potravinársku fóliu

1. Surimi tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.

2. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!)

a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.

3. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi. Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom. Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť

naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.

4. Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.

TIP:

Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.
Kokosovy dezert s broskynamiKokosový dezert s broskyňami

Doba prípravy: asi 15 minút

Vystačí na: asi 3 porcie

Na dezert:

broskyňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 240 g)

100 ml šťavy z kompótu

šťava z 1/2 citróna

1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker

1 balíček Creme Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker

300 ml polotučného mlieka

Na ozdobenie:

50 g strúhanej čokolády

Ešte potrebujeme:

3 poháre

ponorný mixér

elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu dezertu necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Broskyne rozmixujeme ponorným mixérom.

2. Do kastrólika nalejeme šťavu z kompótu. Pridáme šťavu z citróna, rozmixované broskyne a tortové želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Creme Olé pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
4. Do pohárov striedavo nanesieme broskyne, Creme Olé a strúhanú čokoládu.

5. Odložíme do chladničky.

TIP:

Namiesto broskýň môžeme použiť aj iné zavárané ovocie, napr. ananás.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.