Prinášame skvelé recepty! – Tvarohový koláč s višňami

Tvarohovy kolac s visnami - www.modernysvet.skDoba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 24 porcií

Na cesto:

višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)

250 g polotučného tvarohu

150 g zmäknutého masla alebo margarínu

150 g práškového cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

1 vajce

300 g hladkej múky

1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker

Na ozdobenie:

50 g rozpusteného masla

25 g mandľových plátkov

1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker

250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)

2 zarovnané PL cukru

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

 

  1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
  2. Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút

  1. Koláč necháme vychladnúť.
  2. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť.

TIP:

Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.