Zapekané baklažány s parmezánom – Parmigiano di Melanzana

Zapekané baklažány s parmezánom - www.modernysvet.skNa 6 porcií:
2 – 3 veľké baklažány
1 kg paradajkovej omáčky (pretlaku)
1/2 cibule
3 balenia Galbani Mozzarelly (125 g)
300 g strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano DOP
1 zväzok bazalky
Soľ, korenie a olivový olej podľa chuti
Baklažány nakrájajte na 3 – 4 milimetre tenké plátky, tie obaľte v múke a orestujte vo väčšom množstve horúceho oleja. Nechajte odkvapkať a až nakoniec ich osoľte. Na troške oleja osmažte nakrájanú cibuľku, pridajte paradajkovú omáčku a dva lístky bazalky. Uveďte do varu a potom šporák zoslabte, osoľte a varte asi 10 minút, až omáčka zhustne. Nakrájajte na plátky mozzarellu.
Do zapekacej formy nalejte dve lyžice omáčky a dno vystrite prvou vrstvou baklažánov. Na každé koliesko baklažánu položte plátok mozzarelly a trochu strúhaného parmezánu, ľahko okoreňte. Pokryte ďalšími kolieskami baklažánu a prelejte väčším množstvom omáčky. Opakujte až do spotrebovania surovín, zakončite omáčkou a posypte parmezánom. Zapekajte pri 200° C po dobu 30 – 40 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.