Tradičné dezerty nielen chutne, ale aj zdravo

Aj vy zbožňujete tradičné slovenské dezerty ako palacinky, jablkové a orechové záviny alebo lekvárové perky? Odteraz si ich môžete vďaka novej knihe receptov Tradičné dezerty zdravo a chutne vychutnať v zdravšej podobe! Odborníčka na optimálnu výživu Tina Zlatoš Turnerová prepracovala tradičné recepty, ktoré zozbierala jej teta Gitka, tak, aby nestratili na kvalite a mohli ste si na ich zdravšej verzii zamaškrtiť častejšie a bez výčitiek.

Prísady: láska, úcta a tradícia

 Obalka_Turner_FINAL.aiAj vy zbožňujete tradičné slovenské dezerty ako palacinky, jablkové a orechové záviny alebo lekvárové perky? Odteraz si ich môžete vďaka novej knihe receptov Tradičné dezerty zdravo a chutne vychutnať v zdravšej podobe! Odborníčka na optimálnu výživu Tina Zlatoš Turnerová prepracovala tradičné recepty, ktoré zozbierala jej teta Gitka, tak, aby nestratili na kvalite a mohli ste si na ich zdravšej verzii zamaškrtiť častejšie a bez výčitiek. 

Krst knihy Tradicne dezerty_ moderatorka  Sona Mullerova, krstna mama knihy Kamila Magalova, autorky Tina Zlatos Turnerova a Margita Horcicakova_zdroj Fortuna LibriPrísady: láska, úcta a tradícia

Príprava tradičných sladkých dezertov je a vždy aj bola výsadou takmer každej slovenskej rodiny. Skúsenosti a láskavé ruky starých mám totiž nikdy nenahradí veľkovýroba. Známej odborníčke na optimálnu výživu Tine Zlatoš Turnerovej a jej tete, vychýrenej cukrárke Gitke Horčičákovej, sa knihou Tradičné dezerty zdravo a chutne podarilo niečo výnimočné! Spojili tradičnosť v kuchyni so zdravým a moderným stravovaním. Práve láska k rodine, slovenským tradíciám, ale aj túžba po zdraví a vitalite sú hlavnými piliermi, ktoré viedli autorky k zostaveniu tejto knihy. Výsledkom sú chutné a zároveň zdravé recepty, ktoré si určite obľúbite nielen vy, ale aj celá vaša rodina.

Milované recepty v zdravšej podobe

Kniha Tradičné dezerty zdravo a chutne obsahuje 50 najznámejších slovenských receptov, ktorých prípravu zvládnete, aj keď v kuchyni nie ste práve doma. Každý dezert je doplnený lákavou fotografiou a zahŕňa informáciu o nutričných hodnotách. Niektoré recepty sú v upravenej podobe vhodné pre diabetikov či alergikov. V knižke nájdete aj zaujímavé komentáre Vlada Zlatoša, odborníka na optimálnu výživu a manžela Tiny Zlatoš Turnerovej.

Vo väčšine dezertov autorky nahradili klasickú múku špaldovou, prípadne ju obohatili kokosovou či mandľovou múčkou. Využijete aj stéviu, med, kokosový cukor a  olej. Tradičnými ingredienciami, ktoré sú v receptoch ponechané, sú orechy, džemy, kvasnice, plnotučné mliečne potraviny i čerstvé ovocie. Všetky používané potraviny sú dostupné v našich obchodoch.

Knižka sa krstila vo vynikajúcej atmosfére, v kníhkupectve Martinus, krstilo sa 11ročnou slivovicou!!! Na obrázku: moderátorka Soňa Mullerová, krstná mama knižky, herečka Kamila Magálová a autorky.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.