Ideálny na použitie pri kyslejšom alebo menej zrelom ovocí
Dr.Oetker Gelfix Klasik 1:1
Tradičný želírovací pomocník na výrobu ovocných džemov, marmelád a želé. Jedno balenie postačí na 1 kg ovocia, prípadne 850 ml ovocnej šťavy a 1,150 kg cukru. Už po 6 minútach varenia je džem hotový. Ak chcete dodať džemu ľahko karamelový nádych, použite trstinový alebo hnedý cukor.
Odporúčaná maloobchodná cena je 0,75 EUR.
Extra ovocné džemy až so 66 % ovocia
Ideální pri príprave džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím
Dr.Oetker Gelfix Extra 2:1
Tento želírovací prípravok je skvelý na prípravu džemov, marmelád alebo želé s vyšším obsahom ovocia. Postačí vám polovičné množstvo cukru, čo poteší aj priaznivcov zdravšieho životného štýlu. Jedno vrecúško vystačí na 1 000 g ovocia a 500 g cukru a varí sa rovnako iba 6 minút.
Odporúčaná maloobchodná cena je 0,99 EUR.
Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1
Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút. Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,49 EUR.
Super ovocné džemy až so 73 % ovocia
Na prípravu džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím
Ak chcete, aby váš džem alebo marmeláda mala intenzívnu ovocnú chuť, tento želírovací prípravok je určený presne Vám. Jedno balenie vystačí na prípravu džemov, marmelád či želé z 1 000 g ovocia a 350 g cukru. Príprava je rýchla, varí sa len 6 minút.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,09 EUR.
Dr.Oetker Želírovací cukor Super 3:1
Pokiaľ chcete pri varení džemov, marmelád alebo želé zachovať výrazný podiel a tým aj chuť ovocia, použite pri ich príprave Želírovací cukor Super 3:1. Jedno balenie vystačí až na 1,5 kg ovocia.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,79 EUR.
Džemy s ovocným cukrom
Dr.Oetker Želírovací ovocný cukor
Používa sa na prípravu džemov, marmelád a želé. Tvorí ho ovocný cukor – fruktóza (97%) a náhradné sladidlá. Jedno balenie vystačí na 700g ovocia a varí sa len 3 minúty. Džemy pripravené s Želírovacím ovocným cukrom Dr.Oetker obsahujú až 74% ovocia.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,99 EUR.
Užitoční pomocníci nielen pre sladké zaváranie
Dr.Oetker Kyselina citrónová
Kyselina citrónová želíruje, konzervuje a okysľuje. Podporuje želírovací proces. Preto ak džem nie je po uvarení dostatočne tuhý, pridáme do neho ešte 1-2 kávové lyžičky Kyseliny citrónovej. Kyselina citrónová zároveň zvýrazňuje chuť ovocia i zeleniny, ktoré neobsahuje dostatok vlastných kyselín, ako napr. čučoriedky. Možno ju použiť aj na dochutenie šalátov, kompótov či nápojov. Balenie obsahuje 20 g kyseliny citrónovej v práškovej forme, čo zodpovedá asi 320 ml citrónovej šťavy.
Náš tip: Kyselina citrónová je skvelým pomocníkom aj pri odstraňovaní vodného kameňa, napr. v kávovaroch a pod.
Odporúčaná maloobchodná cena je 0,29 EUR.
Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie
Účinne ochraňuje spracovávané ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Vhodná do džemov, marmelád, kompótov, sirupov, toppingov aj do nakladanej zeleniny.
Odporúčaná maloobchodná cena je 0,25 EUR.