Voňavé, ozdobené a hlavne teplé kávové špeciality dokážu spríjemniť zimné chvíle. Každý rok prináša Tchibo novú inšpiráciu v podobe originálnych sezónnych nápojov pripravených na leto, aj na zimu. Recepty na tri vybrané kávičky, ktoré si môžete objednať v kávovom bare Tchibo od novembra 2015 do januára 2016, ale ich prípravu si môžete vyskúšať aj doma, vám vrátane receptov prinášame nižšie.
Café Krtko
1 dl espresso Tchibo
sirup s príchuťou Tonka
šľahačka
rozmrvené tmavé sušienky
Príprava:
Do pohára veľkosti cca 300 ml nadávkujte 10 ml sirupu Tonka. Pridajte vopred pripravenú kávu Tchibo. Pridajte šľahačku, cca 0,5 cm od okraja pohára. Šľahačku bohato posypte rozmrvenými tmavými sušienkami. /Na fotke v pravo/.
1 espresso Tchibo
sirupy s príchuťou makrónka a jahoda
horúce mlieko
šľahačka
jahodový topping
Príprava:
Do stredne veľkého pohára (cca 300 ml) nadávkujte 10 ml makrónkového sirupu a 5 ml jahodového sirupu. Pridajte vopred pripravené espresso Tchibo. Dolejte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte jahodovým toppingom.
Café Slaný karamel
1 espresso Tchibo
sirup s príchuťou slaný karamel (Salty Caramel)
horúce mlieko
šľahačka
karamelové kocky
Príprava:
Do pohára veľkosti cca 300 ml nadávkujte 15 ml sirupu s príchuťou slaný karamel. Pridajte vopred pripravené espresso Tchibo. Dolejte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte karamelovými kockami.
1 espresso Tchibo 40 ml (dávka kávy 9 g)
15 ml sirupu s príchuťou Pistácia
120 ml horúceho mlieka
25 – 30 g šľahačky
7 g vanilkového toppingu
Príprava:
Do stredného pohára nadávkujte 15 ml pistáciového sirupu (3 pumpičky). Do mokka konvičky pripravte espresso Tchibo a nalejte ho do pohára so sirupom. Pohár doplňte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte vanilkovým toppingom. Hotový nápoj postavte na podšálku a servírujte s veľkou lyžičkou.
Café Levanduľa
1 espresso Tchibo 40 ml (dávka kávy 9 g)
15 ml sirupu s príchuťou levanduľa
120 ml horúceho mlieka
25 – 30 g šľahačky
5 g cukrových srdiečok
Príprava:
Do pohára nadávkujte 15 ml levanduľového sirupu (3 pumpičky). Do mokka kanvičky pripravte espresso Tchibo a nalejte ho do pripraveného pohára so sirupom. Pohár doplňte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte cukrovými srdiečkami. Hotový nápoj servírujte s veľkou lyžičkou.