Valentínske inšpirácie z kuchyne Dr.Oetker – Orechové srdiečko

Orechove srdiecko 2Na cesto:

3 vajcia

3 PL teplej vody

100 g práškového cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

100 g hladkej múky

20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:

500 ml smotany na šľahanie

2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

1 zarovnaná KL práškového cukru

150 g mletých vlašských orechov

2 – 3 PL likéru Amaretto

Na ozdobenie:

250 g čerstvých alebo mrazených malín

50 g polených vlašských orechov

2 zarovnané PL práškového cukru

Okrem toho potrebujeme:

formu v tvare srdca (22 – 24 cm)

papier na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút

2. Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme.

3. Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame.

4. Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky.

5. Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

TIP: Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.

TIP 2: Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.