Jarné recepty – Cibul’ovo-slivkové taštičky

Cibulovo-slivkove tascickyObtiažnosť prípravy: stredná (2B)

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 16 kusov


Na cesto:

500 g hladkej múky

1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker

1 zarovnaná KL soli

1 zarovnaná KL cukru

4 PL oleja

4 PL bieleho balzamikového octu

250 ml teplej vody

Na náplň:

200 g sušených sliviek

2 väčšie červené cibule

4 PL oleja

½ KL soli

1 zarovnaná PL cukru

2 PL bieleho balzamikového octu

150 g kyslej smotany

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

  1. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu

a necháme vychladnúť.
3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.


Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút


  1. Taštičky podávame najlepšie teplé.

TIP:

Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.