Pohoda každý deň

Taliani vášnivo milujú dobré jedlo a vedia si ho skutočne vychutnať. Kúsok sušenej šunky, taliansky syr, červená paradajka, chrumkavá bageta… Žiadne zložité kombinácie, žiadna komplikovaná príprava, len pár kvalitných surovín – vaša vlastná chuť rozhodne, čo pre vás  bude najlepšie. Dajte si pauzu v každodennom strese a doprajte si chvíle pohody s novým Bertollim. Objavte svoju vášeň pre dobré jedlo v duchu najlepších talianskych tradícií – skúšajte a vychutnávajte!

Fantastická bageta - www.modernysvet.skCrostini s marinovanou paprikou, pecorinom a bazalkou

Ingrediencie

6 plátkov bagety alebo iného talianskeho chleba

Bertolli s maslom a olivovým olejom

2 červené papriky

2 žlté či oranžové papriky

4 lyžice olivového oleja

1 lyžica octu aceto balsamico

1 lyžica vody

½ lyžičky tmavého cukru

malá hrsť čerstvej bazalky

strúčik cesnaku

syr pecorino

morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Očistené papriky pokrájajte na štvrtiny, pokvapkajte lyžicou oleja, jemne osoľte a premiešajte. Pečte na plechu šupkou hore do zhnednutia. Po vybratí z rúry uzavrite papriky do misy s vekom alebo prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť. Papriky sa zaparia a budú sa dať ľahko olúpať. Olúpané papriky nakrájajte na prúžky a premiešajte s marinádou.

Na tú zmiešajte 2 lyžice oleja s balzamikovým octom, vodou, cukrom, na plátky nakrájaným cesnakom, soľou, čiernym korením a na drobné kúsky natrhanými lístkami bazalky. Papriky nechajte v chladničke marinovať aspoň hodinu, najlepšie cez noc. Vydržia takto však až niekoľko dní.

Pred podávaním opečte dochrumkava plátky bagety v predhriatej rúre alebo na rozpálenom grile. Jemne vychladené crostini potrite Bertolli s maslom a olivovým olejom, ľubovoľne navrstvite marinovanú papriku, hoblinky pecorina a dozdobte celými lístkami bazalky.

Tipy:

  • Nebojte sa zapojiť i inú bylinku. Do marinády sa skvele hodí napríklad tymian. Ak použijete bazalku, ako v našom recepte, nikdy ju nekrájajte nožom, rýchlo by sčernela. Ak máte radi pikantnú chuť, zaexperimentujte si s čili papričkou. Marinovať takto môžete i grilované vychladené cukety alebo baklažán. A namiesto pecorina môžete na crostini použiť aj iný vyzretý syr.
  • Nezabudnite na Bertolli s maslom a olivovým olejom. Spomalí proces, keď sa šťava z marinovaných paprík vsiakne do opečeného chleba, a ten tak zostane dlhšie chrumkavý.
  • Podávajte s výrazným ružovým vínom s pikantnými tónmi z Velkopalovickej podoblasti.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.