Orieškový rez s bielkovou penou a drobným ovocím

IMG_0005Korpus:

Babičkine vajcia žĺtka – 10ks            Lieskové orechy – 200g

Kokosová múka -100g                       Maslo – 100g

Kypriaci prášok – 10g                         Voda – 1dcl

Džem – 100g Rum – 1dcl                    Med – 100g

bielková pena:

Babičkine vajcia bielky – 10ks            cukor – 100g

soľ – štipka                                            drobné ovocie – 150g

Postup:

V miske si vyšľaháme žĺtky s medom do peny, potom pridáme orechy, kokosovú múku, rozpus­tené maslo, kypriaci prášok, vodu a všetko spolu dôkladne vymiešame do polo tuhého cesta. Tortovú formu alebo plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrie­me a dáme piecť do rúry na 180 stupňov celzia. Pečieme 15 minút.

Upečený korpus vyklopíme na druhý plech a stiahneme z neho papier, ešte horúci korpus po­kvapkáme rumom a potrieme džemom.

Z bielok a štipky soli šľaháme sneh kde ku koncu zašľaháme cukor ktorý nám sneh spevni a bude leskli. Vyšľahaný sneh nanesieme na korpus posypeme ovocím a dáme piecť na 150 stupňov celzia na 15 minút, rúru vypneme a necháme ešte penu preschnúť na zostatkovej tep­lote rúry. Koláč môžeme podávať aj horúci alebo vychladený s polosladkým ružovým vínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.