Na cesto:
- 4 vajcia
- 160 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 200 g polohrubej múky
- ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
- 350 g čerstvých jahôd
- 850 g smotanového jogurtu jahodového
- 2 balíčky Želatínového stužovača Dr.Oetker
- 200 ml vody
Na polevu:
- 1 balíček červeného Tortového želé Dr.Oetker
- 2 PL cukru
- 250 ml vody
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3–4
Doba pečenia: asi 15 minút
Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.
- Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
- Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.