Ingrediencie: 450 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 100 g masla, 2 vajcia, 2 plné lyžice medu, 1/2 lyžičky sódy, korenie do perníku. Na plnku: 1 lyžica lekvárov Hamé, 1 lyžica ovocnej zmesi rybíz od Hamé, 2 hrsti pomletých piškótou, 2 hrsti pomletých orechov, trocha vody a rumu.
Postup:Do hrnčeka dáme med, maslo, vajce a cukor. Nad parou habarkujeme, až obsah mierne zhustne. Pridáme sódu a habarkujeme, pokiaľ celý obsah nezhustne, potom pridáme múku s korením a spracujeme cesto. Vykrájame kúsky rôznych tvarov, ktoré upečieme. Vychladené perníky zlepujeme plnkou z lekvárov, ovocnej zmesi, piškótou, orechov, vody a rumu. Môžeme ozdobiť čokoládou alebo cukrovou polevou.