Pokušenie nielen na Valentína – skvelé recepty

Jahodove pokusenieJahodové pokušenie

Prísady:
1 bal Pudingu s jahodovou príchuťou Dr.Oetker

0,5 l mlieka
4 PL cukru
250 g mäkkého tvarohu
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g čerstvých jahôd alebo kompótových

Príprava:
1. Puding dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka (400 ml) pridáme cukor a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka pridáme vopred pripravenú a rozmiešanú zmes. Varíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Uvarený puding prikryjeme priehľadnou fóliou, aby nevznikla koža a necháme vychladnúť.
2. Tvaroh vymiešame dohladka s vanilínovým cukrom. Do osladeného tvarohu pridáme vychladnutý puding a jahody. Všetko premiešame a naplníme do sklenených pohárov. Ozdobíme ovocím.

Pusinky 2Pusinky

Prísady:
Na cesto:

200 g Kokosu strúhaného

200 g Cukru práškového

2 zarovnané PL Kakaa

1 balíček BB pudingu kakaového (á 60 g)

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

150 g masla rozpusteného a vychladnutého

2 zarovnané PL rumu

Na ozdobenie:

1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker

150 ml mlieka polotučného

Ešte potrebujeme:

Elektrický ručný šľahač

Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou (Ø asi 7 mm)

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise kokos, cukor, kakao, puding a vanilínový cukor. Pridáme maslo a rum, a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme valček dlhý asi 20 cm. Valčeky zabalíme do alobalu (alebo potravinárskej fólie) a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

 

  1. Valčeky vyberieme z alobalu a ostrým nožom nakrájame na plátky.

 

  1. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a pusinky ozdobíme.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.