Babičkine vajcia žĺtka – 10ks Lieskové orechy – 200g
Kokosová múka -100g Maslo – 100g
Kypriaci prášok – 10g Voda – 1dcl
Džem – 100g Rum – 1dcl Med – 100g
bielková pena:
Babičkine vajcia bielky – 10ks cukor – 100g
soľ – štipka drobné ovocie – 150g
Postup:
V miske si vyšľaháme žĺtky s medom do peny, potom pridáme orechy, kokosovú múku, rozpustené maslo, kypriaci prášok, vodu a všetko spolu dôkladne vymiešame do polo tuhého cesta. Tortovú formu alebo plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov celzia. Pečieme 15 minút.
Upečený korpus vyklopíme na druhý plech a stiahneme z neho papier, ešte horúci korpus pokvapkáme rumom a potrieme džemom.
Z bielok a štipky soli šľaháme sneh kde ku koncu zašľaháme cukor ktorý nám sneh spevni a bude leskli. Vyšľahaný sneh nanesieme na korpus posypeme ovocím a dáme piecť na 150 stupňov celzia na 15 minút, rúru vypneme a necháme ešte penu preschnúť na zostatkovej teplote rúry. Koláč môžeme podávať aj horúci alebo vychladený s polosladkým ružovým vínom.