Babičkine vajcia – 5ks
Smotana na šľahanie – 0,5l
Slanina údená – 150g
Želatína – 20g
Šafrán – 1/2 čajovej lyžičky
Chren strúhaný – 1polievková lyžica
Soľ
Korenie čierne mleté
Postup:
Vajcia uvaríme na „hniličku“ a dáme schladiť do studenej vody a olúpeme ich. Smotanu si v hrnčeku zohrejeme približne na 60 – 70 stupňov celzia a rozpustíme v nej želatínu. Takto pripravenú smotanu dochutíme soľou, korením, chrenom a samozrejme šafránom, ktorý sa v tuku uvoľní a krásne nám sfarbí smotanu.
Formu, v ktorej budeme robiť terinu, napríklad srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou na ktorú poukladáme na tenké plátky narezanú slaninku a vajíčka. Toto zalejeme pripravenou a dochutenou smotanou a dáme vychladiť do chladničky. Vychladnutú a stuhnutú terinu krájame mokrým nožom a podávame s čerstvým chlebom.