Vaječná terina so šafránom a údenou slaninkou

IMG_0020Suroviny:

Babičkine vajcia – 5ks

Smotana na šľahanie – 0,5l

Slanina údená – 150g

Želatína – 20g

Šafrán – 1/2 čajovej lyžičky

Chren strúhaný – 1polievková lyžica

Soľ

Korenie čierne mleté

Postup:

Vajcia uvaríme na „hniličku“ a dáme schladiť do studenej vody a olúpeme ich. Smotanu si v hrnčeku zohrejeme približne na 60 – 70 stupňov celzia a rozpustíme v nej želatínu. Takto pripravenú smotanu dochutíme soľou, korením, chrenom a samozrejme šafránom, ktorý sa v tuku uvoľní a krásne nám sfarbí smotanu.

Formu, v ktorej budeme robiť terinu, napríklad srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou na ktorú poukladáme na tenké plátky narezanú slaninku a vajíčka. Toto zalejeme pripravenou a dochutenou smotanou a dáme vychladiť do chladničky. Vychladnutú a stuhnutú terinu krá­jame mokrým nožom a podávame s čerstvým chlebom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.